В компанії Renault-Nissan Energy Services розповіли про деякі деталі, які раніше не афішувалися. Споживачі знають, що при сходженні з конвеєру Nissan Leaf отримує від виробника розрахунковий термін служби – 10 років. Але раніше не повідомлялось, що батарея електромобіля володіє вдвічі довшим життєвим циклом –  22 роки. Тобто, акумулятор здатен безперебійно працювати на 12 років довше, ніж сам транспортний засіб.

Дана інформація була надана представником спеціального підрозділу компанії під час роз’яснень щодо процесу розроблення нових технологій повторного використання відпрацьованих акумуляторних батарей.

З часу виходу в світ першого Nissan Leaf  у 2011 році по сьогодні було реалізовано понад 400 тисяч електромобілів. Досвід продажів та експлуатації цих автівок дійсно показав, що акумулятори слугують значно довше, аніж самі машини. Тому провідні спеціалісти компанії зараз знаходяться в пошуку розумних, ефективних та безпечних технологій, котрі б змогли надати батареям друге життя. Це дозволило б власникам електрокарів повертати собі частину коштів, відпочатку вкладених в електромобіль.

Декілька подібних проектів у Nissan вже існують. Наприклад, в 2018 році на стадіоні Амстердаму була запущена установка по зберіганню енергії потужністю 3 МВт. Окрім того, з відпрацьованих акумуляторів від Nissan Leaf вже виробляють накопичувачі Nissan Energy Solar для сонячних панелей, котрі живлять будинки та вуличні ліхтарі в містах Японії. Існують і інші проекти, про які зараз не розголошують через те, що вони проходять стадію тестування. Але вже сьогодні в компанії заявляють, що дана стратегія має надзвичайно високий потенціал. І тільки в процесі досліджень можна знайти інші напрямки для корисного використання старих акумуляторів.

Уже нікого не дивує тезис, що майбутнє належить електрифікованому транспорту, переконливі переваги якого видно навіть неозброєним оком. Отож, самий час пересідати на електрокари, якщо ви досі цього не зробили. Компанія РентДрайв пропонує усім бажаючим отримати власний досвід в управлінні сучасним електромобілем. До ваших послуг – Nissan Leaf, володар титулів і переможець всеєвропейського та світового конкурсу на кращий автомобіль року.