Швидко і непомітно пролетіла весна-2022. Весна, яка увійде в підручники не тільки української, а й світової історії. Весна, яка внесла свої корективи у світове суспільство, та навіть більше – у світову цивілізацію.

Так, війна триває. Але життя продовжується! І для того, щоб наблизити нашу Перемогу, ми маємо чітко розуміти: нашим Збройним Силам необхідний міцний і надійний тил. Тому маємо далі жити та працювати. І щоб робити це якісно та на повну силу, потрібно дозволяти собі відпочивати, позбавляючись від щоденного стресу та цілодобової напруги. Усі психологи та експерти одностайні у тому, що найкращий відпочинок – це зміна декорацій. Отож, яким чином можуть змінити свої буденні декорації кияни та гості столиці?

Пропонуємо ТОП-5 місць, які допоможуть зняти стрес, відволіктися, розслабитися та відпочити.

1. Київський зоопарк

зоопарк

Ви знаєте, що вже відновив свою роботу Київський зоопарк?! Місце, де зможуть відпочити і порадіти усі – і дорослі, і діти. До речі, за час війни у ньому з’явилися 141 нових мешканців, яких врятували і перемістили сюди для відновлення та реабілітації. Деяким тваринам також прийшлося несолодко, адже війна не шкодує нікого…Але працівники зоопарку докладають максимум зусиль, щоб усі «гості» почували себе як удома. І їм це вдалося! Завітайте у Київський зоопарк – і гарантовано отримайте природній релакс та масу приємних вражень! Білетні аси працюють щоденно з 10 до 15 години.

2. Експоцентр України (ВДНГ)

вднг

Відпочити душею та тілом ви також зможете на території ВДНГ, яка являється справжньою гордістю нашої столиці. Національний комплекс «Експоцентр України» відновив свою роботу і готовий гостинно зустріти киян та гостей міста на своїх володіннях. На відвідувачів чекають Венеціанська карусель (парк розваг), Urban Park, велопрокат, неймовірно квітуча оранжерея (до речі, її працівники продовжували догляд за рослинами навіть у найважчих воєнних умовах). Також на відвідувачів ВДНГ чекають кав’ярні, точки стріт-фуду, гриль-ресторани. Попереду – літо, тому слідкуємо за афішою «Експоцентру» – нас чекає багато хороших новин та приємних сюрпризів!

3. Співоче поле

співоче поле

Столичний парк «Співоче поле» провів традиційну весняну виставку квітучих тюльпанів, яка вже стала улюбленою подією для більшості киян. Майже увесь травень відвідувачі могли насолодитися красою півмільйонного царства квітучих тюльпанів, нарцисів, ірисів, крокусів та інших квітів. Але дуже не журіться, якщо не встигли відвідати «Співоче поле» у травні. Організатори оголосили, що на початку літа (а це всього – за декілька днів!) для усіх шанувальників квіткової краси відбудеться відкриття нової виставки! Варто зазначити, що частина коштів від проданих квитків буде передана на потреби ЗСУ. Гарні цілі завжди надихають на продовження, тому слідкуємо за анонсами!

4. Пирогово

пирогово

Музей під відкритим небом у Пирогово – ще одне місце, яке допоможе відпочити та відволіктися від буденних клопотів. У цьому році, вже традиційно, відкриття Національного музею народної архітектури та побуту відбулося 18 травня – у Міжнародний день музеїв. На території понад 133 гектари відвідувачі матимуть унікальну можливість побачити та ознайомитись із 275 архітектурними експонатами народного будівництва 16-20 століть, зібраними та привезеними із різних куточків України. Також серед експонатів – понад 70 тисяч предметів українського побуту, витвори та здобутки народного мистецтва, різноманітні знаряддя праці та інші речі, які колись належали нашим предкам. Це просто неймовірно, що такі історично унікальні місця вдалося зберегти цілими та непошкодженими. І тому кожному з нас обов’язково треба знайти час, щоб на власні очі побачити та власними руками доторкнутися до історії українського народу. До власної історії…

5. Межигір’я

межигіря

І ще одне місце, яке не втрачає своєї актуальності та залишається одним із найпопулярніших і для туристів, і для місцевих жителів, це – Національний парк «Межигір’я». Унікальний монастир, мальовничі панорами, озерця з фореллю, водоспади, фонтани, альпійські гірки, унікальні квітники та екзотичні тварини – це лише частина тієї краси, яка чекає на відвідувачів. По території можна погуляти самостійно. А можна замовити супровід, і вам обов’язково розкажуть історію та значення кожної архітектурної споруди, рослини та тварини. Саме так – у Межигір’ї все має свою історію! Подекуди – навіть дещо пікантну.

А ще ви можете відвідати Нові Петрівці, Планерну гору, ферму «Чубинський страус», Урочище Горбачиха, обрив над Київським морем, приватний зоопарк «12 Місяців», Дівич-гору на Трипіллі, Соломахине ранчо, Долину страусів…Погодьтесь, одні назви чого варті – одразу настрій підіймається! Отож, беріть своїх рідних та близьких, усіх, кому хочете подарувати гарний день та приємні спогади, і вперед!

«Рент-Драйв» – оренда авто в Києві

Компанія РентДрайв допоможе вам провести відпочинок із максимальним комфортом! Простий алгоритм ваших дій: обираєте авто на сайті – резервуєте – оформляєте – рушаєте у подорож – відпочиваєте та насолоджуєтесь. А якщо вас турбує ситуація із пальним – у нас все передбачено! До ваших послуг – наші екоавтомобілі: електромобіль або гібрид, які не потребують традиційного пального.

Ми подбаємо про комфорт вашої подорожі!