Підготовка водіїв в Україні ще у попередні роки зазнавала численної критики. І ось на підході – нововведення. Вже з 24 липня цього року у нашій країні стартують нові правила для осіб, які мають намір пройти навчання в автошколі. Що саме зміниться і до чого потрібно готуватися бажаючим отримати водійське посвідчення? Різниця, по суті, незначна і полягає у екстериторіальності іспитів.

права

На відміну від попередньої форми навчання водіїв, коли підготовка тривала два місяці і після цього потрібно було одразу скласти два іспити – теорію і практику, відтепер навчальний процес зазнав суворого розподілу на два етапи. Тобто перший місяць будуть здобуватися суто теоретичні знання – детально вивчатися правила дорожнього руху. Після місяця теорії майбутній водій повинен здати іспит з ПДР. При успішній здачі він отримає свідоцтво про закінчення теоретичного курсу і може переходити до етапу практичного навчання.

Самі правила здачі іспиту з теорії не змінилися

Протягом 20-ти хвилин необхідно дати відповідь на 20 запитань, допустивши при цьому максимум дві помилки. Строк дії теоретичного свідоцтва – один рік. Це означає, що людина протягом року має можливість переїхати до іншого міста, змінити місце проживання, і навіть у іншому населеному пункті здати іспит з теорії і  перейти до другого етапу навчання – практичного.

Як пояснюють у Головному сервісному центрі МВС, це нововведення було запроваджено з огляду на умови воєнного стану в Україні, коли люди часто просто вимушені змінювати своє місцеперебування через військові дії.

У будь-якому іншому місті, де працює сервісний центр МВС України, при наявності теоретичного свідоцтва, можна пройти практичний курс навчання. Практичне свідоцтво матиме термін дії у два роки.

Наразі усі автошколи України готуються до нового формату навчання. Як усе буде проходити – покаже час. Відкритих питань все-таки лишається досить багато, адже навчання вимагатиме значно вищої інтенсивності. Майбутнім водіям хочеться побажати терпіння, успіхів та удачі!

Компанія «Рент Драйв» – оренда авто в Києві

Терміново потрібен надійний автомобіль? Наш автопарк – завжди до ваших послуг. Більше сотні автомобілів в чудовому технічному стані чекають на свого водія! Марка та клас авто – на ваш вибір. Обирайте та бронюйте – на нашому сайті https://rentdrive.ua/