Автомобільний вогнегасник

Відповідно до нормативів автомобільного руху, в салоні кожного авто передбачено наявність вогнегасника. Безумовно – протипожежна безпека важлива завжди і всюди, в тому числі в авто, яке в плані горіння не дуже далеко пішло від новорічної ялинки. Ви бачили, як горить автомобіль? Дуже швидко і, навіть, завзято: від моменту спалаху до повного спалення – достатньо 20 хвилин. Щоб уникнути подібного лиха найголовніше – це розуміння того, що пожежі простіше уникнути, ніж загасити.


У щоденному використанні автомобіля це означає: дивитися за електрикою, не перевантажувати виходи потужними установками, стежити за паливними шлангами і за тим, що діється під капотом, систематично чистити радіатори. Тобто – нормально доглядати за своїм автомобілем. І для крайніх ситуацій – мати під рукою вогнегасник.
Згідно із сучасними вимогами, обсяг автомобільного вогнегасника для легкового авто – не менше 2 літрів, вага – 2 кг (в заправленому вигляді). Крім того – відповідність терміну придатності і наявність маркування, параметрів і правил використання.

Найбільш використовувані види вогнегасників.

Порошковий.

Плюси: утворює щільну піну, яка перекриває доступ кисню до точок загоряння, впливає на вогонь будь-якої інтенсивності, доступна ціна.
Мінус: складне очищення авто після використання і розпилення.

Вуглекислотний.

Плюси: снегообразной стан сприяє швидкому й ефективному впливу, в тому числі у важкодоступних місцях.
Мінус: можливе обмороження при контакті з тілом, отруєння газом (СО2).
Іноді водії набувають аерозольні вогнегасники, головна перевага яких в їх компактності. Але такий вогнегасник – досить слабкий помічник при серйозному загорянні.
Купуючи вогнегасник, обов’язково перевірте його на відсутність пошкоджень, подряпин і вм’ятин на корпусі, а також – на термін придатності. Віддавайте перевагу надійним і перевіреним виробникам, продукція яких не підведе в потрібний момент.

До речі, приємна новина для любителів креативу і гламуру. Деякі просунуті виробники подбали про зовнішність своїх вогнегасників і кілька видозмінили їх. Замість традиційного червоного кольору їх вогнегасники приємно радують око самими різними кольорами і незвичайними кольорами. Це дозволить придбати відмінний вогнегасник, наприклад, під колір оббивки салону або, навіть, в тон коханому краватці або туфельок.)) І нехай він служить просто декоративною прикрасою салону, і рідше застосовується за призначенням.

Компанія РентДрайв бажає всім водіям щасливої ​​дороги!