Зміна шин на зиму

В цьому році осінь досить довго балувала нас своїми золотими днями. Але все хороше, як завжди, коли-небудь закінчується. Синоптики попереджають: ось-ось настане суттєве похолодання. Прийшов час підготувати шарфи, теплі шкарпетки і … ще раз переконатися, що ви не забули поставити зимові шини.


Так, грамотний і свідомий водій повинен знати, що вкрай бажано їх наявність на автомобілі вже сьогодні – при досягненні на вулиці середньодобового 7-градусного температурного режиму. Особливо, якщо зимова шина є новою – адже їй необхідно пройти етап обкатки. Повний цикл обкатки в середньому становить близько 600 км при швидкості не більше 60 км / год – без жодних різких рухів (прискорень, гальмувань і поворотів). Тільки таким чином можна досягти потрібних посадочних місць для всіх шипів на шині. В результаті – нова гума буде вам служити довго і надійно. До того ж, самі виробники шин не рекомендують починати їх обкатку при температурі нижче нуля, адже тоді від гуми відразу потрібна повна робоча віддача. Найкраще обкатка відбувається по асфальтованій дорозі без глибоких ям і без подолання бордюрів, особливо високих. Ігнорування цього призведе до неправильного зношування шин і до зниження керованості автомобіля. Також, важливо звернути увагу на рівень тиску в шинах. Надмірний або недостатній тиск мають вплив на зносостійкість вашої гуми – шипи в обох випадках будуть служити недовго і ненадійно.
Ми не претендуємо на нововведення наших рекомендацій. Більш того, ми впевнені, що більшість водіїв з ними знайомі, і що у кожного – повний порядок з міжсезонної підготовкою і коліс, і автомобіля в цілому. Просто вкотре хочеться всім нагадати: від грамотного і професійного обслуговування вашого особистого автотранспорту залежить здоров’я і життя всіх учасників дорожнього руху – інших водіїв, пасажирів та пішоходів.
РентДрайв: наші автомобілі повністю підготовлені до прийдешніх погодних змін і чекають вас!