Трохи більше року пройшло з офіційного дебюту в Нью-Йорку Toyota Highlander нового покоління – і ось він вже в Україні. Відтепер японський позашляховик пропонує ще більше комфорту і ще вищий рівень безпеки.

Для тих, хто не в курсі, нагадаємо: Toyota Highlander (в перекладі – Горець) – повнорозмірний кросовер для ділових та сімейних поїздок. Дебютував у 2000 році і від початку був орієнтований суто на американський ринок, де його дійсно гідно оцінили. Попереднє (третє) покоління вийшло у 2013 році. Дебют четвертого покоління відбувся в 2019 році. І ось славний Горець пішов в маси.

Який же він, новий Highlander? Завдяки новій модульній платформі TNGA (Toyota New Global Architecture – її також використовують Camry, Avalon і RAV4) модель із посадочною формулою 2+3+2 збільшилась у розмірах і стала ще просторішою у салоні. Об’єм багажного відділення тепер становить 456 л, а якщо ж скласти сидіння 2 і 3 рядів, то об’єм буде – понад 2 тис. л. Завдяки модернізованій платформі флагманський SUV отримав покращену керованість завдяки пониженому центру тяжкості, а також підвищену плавність ходу та шумоізоляцію.  

А ще Highlander змінився зовні та отримав риси RAV4. Автомобіль тепер оснащено чорною радіаторною решіткою, багатьма хромованими елементами кузову, новою світлодіодною оптикою, панорамним люком, а також 18- або 20-дюймовими колісними дисками на вибір. Відтепер покупцю пропонують аж вісім кольорів кузову.

Салон Highlander нового покоління отримав оздоблення шкірою у 4-х класичних кольорах (чорний, сірий, коричневий, бежевий), нове фонове освітлення, модернізовану мультимедійну систему з підтримкою Apple CarPlay та Android Auto, безпровідну зарядку для смартфонів, аудіосистему JBL з 11-ма динаміками та 8-дюймовий сенсорний екран. Топові ж версії отримають екран у 12,3 дюймів. Водію став доступним адаптивний круїз-контроль, працюючий у повному діапазоні швидкостей, система автоматичного дальнього світла, функція аварійного гальмування, система утримання смуги руху, камера кругового огляду, система розпізнавання та інформування про дорожні знаки та інші функції, які включає в себе інтелектуальна система безпеки Toyota Safety Sense 2.0.  

Вперше у Highlander була застосована нова система повного приводу – Dynamic Torque Vectoring, яка допомагає підвищити рівень безпеки під час керування, а також дозволяє плавно проходити складні ділянки дороги.

Вартуватиме новий Highlander в межах 1,3-1,6 млн. грн. Хто крайній у черзі?

Toyota Highlander – оренда в Києві

В автомобілях, як правило, найбільше цінуються  надійність, безпека та комфорт. А якщо у цей перелік добавити всепрохідність, потужність та статусність – от вам і вийде Toyota Highlander. Хочете – буде сімейним, треба – стане крутим і діловим. Він – такий, він – уміє. Переконайтесь самі! Компанія РентДрайв пропонує оренду Toyota Highlander 2018 року (повний привід, коробка автомат 7-ст., бензин V6, 3,5 л/273 к.с.). Детальніше https://rentdrive.ua/avtopark/4×4-class/arenda-toyota-highlander