Як зрозуміти, що вас обдурили на АЗС?

Кожній людині, який піклується про здоров’я, властиво стежити за своїм раціоном харчування і уникати неякісних продуктів. Точно так же водії авто намагаються стежити за якістю заправки для автомобіля. Як правило, у кожного є свої певні переваги при виборі заправки і палива. Але всяке буває, і іноді трапляється заправитися в новому або випадковому місці, і ніхто з нас не застрахований від неякісного палива. Це загрожує серйозними проблемами для багатьох систем автомобіля аж до повної відмови двигуна. До того ж, через неякісного бензину автодилер на цілком законних підставах може відмовити вам у гарантійному ремонті.

Як дізнатися, що замість нормального палива вам підсунули сурогат? Слідкуйте за реакцією автомобіля – він обов’язково підкаже, що справи кепські.

Перші симптоми «отруєння»:

  • відразу після відвідування АЗС авто погано заводиться або ж взагалі глухне;
    двигун стопорить і погано витягає, чутні сторонні шуми;
  • сповільнюється розгін, авто при цьому смикається і погано відгукується при натисканні на педаль газу;
  • падає потужність авто;
  • різко збільшується витрата палива, вихлоп стає темніше, на викручених свічках видно нагар червоного або чорного кольору;
  • на автодісплеї з’являються помилки: check engine

Звичайно, існує безліч різних експрес-тестів. Можна, наприклад, взяти краплю палива на білий аркуш, щоб побачити слід після випаровування – домішок залишатися не повинно. Але цим нереально займатися перед кожною заправкою автомобіля. Краще заправлятися тільки у перевірених і надійних АЗС.

Якщо ж ви точно зрозуміли, що потрапили – краще не ризикувати і відразу викликати евакуатор. Добре, якщо зберігся чек – ви зможете пред’явити позов власникам автозаправної станції. Але, в будь-якому випадку, буде необхідно промити бензобак автомобіля і інші частини паливної системи.

Звичайно, нехай вас мине подібна неприємність, але будьте завжди уважними. Компанія РентДрайв всім бажає щасливої ​​дороги і тільки якісного палива! Завжди Вам раді! https://rentdrive.ua/ua/