«Лежачий поліцейський» – це відмінне пристосування.

І швидкість руху на дорозі підкоригує, і маленьку радість кожному водієві доставить, адже переїхати-то його – приємно …)

Це, звичайно ж, жарт. Загалом, ми все – законослухняні громадяни, щиро цінуємо роботу поліцейських і шануємо їх, тому що …. так виховані. Ще з радянських часів гуляє афоризм, що наша міліція (тобто, поліція) нас береже. Але, як то кажуть, попереджений – значить, озброєний.

Водії, всі повинні знати і пам’ятати, що коли вас зупиняє поліцейський – ви не зобов’язані віддавати йому в руки своє водійське посвідчення, незалежно від причини зупинки. До речі, про причину зупинення співробітник поліції повинен вам повідомити відразу ж. Згідно з чинним українським законодавством, він може попросити вас пред’явити йому документи, в тому числі посвідчення водія, але ніяк не вимагати передачі документів в руки. Їх передача в руки – справа тільки добровільна.

До того ж, юристи радять вимагати відповідного пред’явлення службового посвідчення у поліцейського службовця і рекомендують переписати його ПІБ, звання і посаду. До речі, рекомендується зафіксувати номер нагрудного значка, а також номер автомобіля.

А взагалі, компанія РентДрайв бажає вам щасливої ​​дороги і мінімального дотику з працівниками поліції. Навіщо витрачати час: і своє, і зберігачів правопорядку?